Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dvgem:content_typen:faq_blokken

https://community.drupalvoorgemeenten.nl/t/uitleg-van-faq-blok/285

FAQ

FAQ kunnen worden gebruikt in een basispagina, die alleen bedoeld is om veel gestelde vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over Corona- maatregelen, of 'weetjes' over de omgeving
:!: Let op: We raden aan deze functionaliteit zo min mogelijk toe te passen op pagina's met een andere functie, zoals taak pagina's. In het kader van toegankelijkheid, is het voor mensen met een beperking lastig navigeren, als de pagina niet is ingericht puur als FAQ pagina.

FAQ

FAQ kunnen worden gebruikt bij inhoudstypen: (basis)pagina, Taak, Sectie, en Plan.
De FAQ is bedoeld om veel gestelde vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over Corona- maatregelen, of ‘weetjes’ over de omgeving.
:!: Let op: We raden aan deze functionaliteit zo min mogelijk toe te passen op pagina’s met een andere functie, zoals taak pagina’s. In het kader van toegankelijkheid, is het voor mensen met een beperking lastig navigeren, als de pagina niet is ingericht puur als FAQ pagina.

FAQ toevoegen

Maak of bewerk een van de bovenstaande inhoudstypen, en ga naar de inhoud van die pagina.
Voeg de optie FAQ toe via de 'paragraaf' opties.
Er kan gekozen worden om de antwoorden standaard ingeklapt, of opengeklapt te tonen. Dit kan per FAQ item worden bepaald.

Tip

Als je een FAQ toevoegt in een Sectie, maar het vinkje om de titel van de FAQ niet weer geven aanzet, zorg dan dat de sectie titel niet gelijk is aan de titel van de FAQ. De titel van de FAQ wordt namelijk dan als een verborgen h3 opgenomen in de tekst. Als je dan de sectie titel (h2) gelijk maakt, is het voor screenreaders verwarrend.
dvgem/content_typen/faq_blokken.txt · Laatst gewijzigd: 11/08/2022 11:31 door Mirjam Broekema