Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dvgem:handleiding:informatie_voor_beheerders:groepen_en_verantwoordelijkheidsgebieden

https://community.drupalvoorgemeenten.nl/t/groepen-en-verantwoordelijkheidsgebieden/209

Groepen en verantwoordelijkheidsgebieden

Het is mogelijk om gebruikers toe te voegen aan een groep, die bepaalde content mag bewerken en toevoegen. Content buiten het verantwoordelijkheidsgebied van de groep is niet te bewerken of toe te voegen. Bijvoorbeeld: een gebruiker met de rol taak-editor kan alleen voor Burgerzaken content bewerken/toevoegen, maar niet voor Ondernemers. Functioneel beheerders kunnen groepen toevoegen en gebruikers toe voegen aan de groep.

Nadat een gebruiker is toegevoegd aan een groep, kan deze alleen de inhoud bewerken die behoort aan deze groep met een bepaald verantwoordelijkheidsgebied.

Groep toe voegen

Ga naar Structuur → Taxonomie → Content groep Maak zoveel groepen aan als gewenst.

Wissen van een groep: Let op!

:!: VOOR het wissen van een groep, moet bij ELKE gebruiker van deze groep de groep worden uit-gevinkt! Het wissen van de groep zorgt er niét voor dat alle mogelijkheden of beperkingen worden opgeheven!.

Gebruiker toe voegen aan een groep

Ga naar 'personen' en de gebruiker die toegevoegd moet worden aan de groep met een bepaald verantwoordelijkheidsgebied.
Vink een of meerdere groepen aan.

Als een gebruiker nieuwe content aan maakt, zal deze ook een verantwoordelijkheidsgebied moeten toe voegen aan deze content.

Een gebruiker los maken van een groep

Ga naar 'Personen' en de betreffende gebruiker. Vink de groep(en) uit. De gebruiker is nu niet meer beperkt tot het verantwoordelijkheidsgebied.

Nieuwe inhoud maken en toewijzen aan een groep

Ga naar inhoud en voeg een het gewenste inhoudstype toe. Bij het opslaan wordt gevraagd onder welk verantwoordelijkheidsgebied deze inhoud valt.

dvgem/handleiding/informatie_voor_beheerders/groepen_en_verantwoordelijkheidsgebieden.txt · Laatst gewijzigd: 31/05/2022 11:10 door Koen Holman