Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dvgem:handleiding:informatie_voor_beheerders:workflow_inhoud_publiceren

Workflow: (ingepland) publiceren en de-publiceren

Binnen DvG kunnen meerdere gebruikers aangemaakt worden die toegang hebben tot de inhoud van website.
De gebruikers zijn verdeeld in rollen die inhoud toevoegen en bewerken of publiceren. Dit zijn de 'editor' en 'publisher' rollen.
Meer informatie over rollen.

Standaard werkwijze van inhoud publiceren

  • Een editor kan inhoud toevoegen en bewerken.
  • Inhoud kan opgeslagen worden met 'ongepubliceerd opslaan'. Dit is alleen handig als de inhoud nog nooit gepubliceerd is geweest, of de inhoud op een gegeven moment volledig ge-depubliceerd moet worden.
  • Als een pagina al gepubliceerd is, kan een bewerking worden opgeslagen worden door nieuw concept opslaan
  • Als de editor klaar is met de content, kan deze ter beoordeling aangeboden worden. Vanaf dat moment is de inhoud niet meer te bewerken door de editor.
  • De publisher kan de inhoud afkeuren of publiceren.
  • Als een gebruiker zowel editor als publisher rollen heeft, kan deze de inhoud indien gewenst meteen publiceren.
  • Weet je zeker dat je inhoud offline wil halen en verwijderen, dan kan dit door de inhoud te de-publiceren en daarna de archiveren. Volledig verwijderen kan en mag niet (wetgeving).

  • Voor elk stadium waarin een stuk inhoud zich bevindt, is een overzicht beschikbaar→

Workflow: Publiceren inplannen: stappenplan

  • Ga naar de algemene inhoud
  • Kies de pagina die gepubliceerd moet worden→ ga naar 'bewerken'→ ga naar 'ingepland'.
  • Hier verschijnt een lijst met één tot meerdere revisies van de pagina. Kies altijd de bovenste.
  • Klik op 'inplannen' toevoegen.
    Als er meerdere revisies staan die allemaal meegenomen moeten worden: kies dan de bovenste.
  • Selecteer 'publiceren', een datum en tijdstip. Klik op 'Planning' om op te slaan.
  • Na publicatie op het gewenste tijdstip, duurt het nog ongeveer een kwartier tot een uur voor alles zichtbaar is.
  • :!: Precies publiceren tot op de minuut nauwkeurig is met deze methode niet mogelijk.

Ga naar inhoud plannen.

Maak een tijdstip aan en sla op.

De-publiceren inplannen: stappenplan

Volg dezelfde stappen als bij publiceren, maar kies hierbij voor: Ongepubliceerd opslaan.

Overzicht van inhoud die ingepland is

Via inhoud→ herbruikbare content
is een overzicht te zien van alle inhoud die klaar staat om gepubliceerd, of ge-depubliceerd te worden. Deze geplande overgangen kunnen ook verwijderd worden.

Schematische weergave Workflow

dvgem/handleiding/informatie_voor_beheerders/workflow_inhoud_publiceren.txt · Laatst gewijzigd: 15/02/2022 16:56 door Mirjam Broekema