Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dvgem:handleiding:voorbeeld:beslisboom_of_stopform

Dit artikel is overgezet naar https://community.drupalvoorgemeenten.nl/t/voorbeeld-beslisboom-of-stopform/145

Beslisboom of stopform

Stel je voor dat je een formulier hebt dat begint met de vraag: “Woont u in onze gemeente?” Als iemand “Ja” antwoord gaat het formulier verder, als er “Nee” geantwoord wordt stopt het formulier. Hoe maak je dat?

  1. Voeg een element met keuzerondjes toe, bijvoorbeeld “Woont u in onze gemeente?” met twee opties: “Ja” en “Nee”.
  2. Voeg vervolgens een element “Knoppen”-toe. Je kan hier wat labels wijzigen, maar dat hoeft niet per sé. Dit element zie je niet echt verschijnen, maar je ziet wel onderaan bij de “Submit button(s)” een “Bewerken”-knopje verschijnen.
  3. Klik op deze knop “Bewerken”.
  4. Ga naar het tabblad “Voorwaarden”. Selecteer “Zichtbaar als”. Vervolgens selecteer je de naam van het component dat we net aangemaakt hebben. Dan selecteer je “Value is” en Type je in de volgende checkbox “Ja”. Dit is een automatisch-aanvullen veld, dus de beschikbare waardes van de radio's worden automatisch aangevuld als je iets typt.
  5. Klik dan op “Opslaan.
  6. Als je het formulier nu bekijkt zie je dat als je geen waarde hebt geselecteerd, of je hebt “Nee” geselecteerd, er geen knop aanwezig is om verder te gaan, maar als je “Ja” selecteert wel.

Maar nu wil ik een bericht weergeven dat ze niet verder kunnen… hoe doe ik dat?

  • Voeg nu een extra element toe van het type “Basic HTML”. Vul een key in voor het element, en een tekst die weergegeven moet worden. Sla het element op.
  • Bewerk dit element na het opslaan. Stel hier ook een condition voor in, alleen in plaats van “Zichtbaar als” kies je nu voor “Verborgen als”.
dvgem/handleiding/voorbeeld/beslisboom_of_stopform.txt · Laatst gewijzigd: 20/04/2022 11:08 door Koen Holman