Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


kcc

KCC functionaliteit

KCC is een Kennisbank voor Klant Contact Centrum medewerkers van de gemeente. Alleen voor medewerkers met de gebruikersrol 'KCC' of 'KCC editor', zijn deze opties zichtbaar. Een KCC Editor kan informatie toevoegen aan de site voor ingelogde KCC medewerkers.

Er zijn twee manieren om KCC-informatie toe te voegen:
1. KCC-notities - het zogenaamde “Geeltje”. Deze kan specifiek voor een pagina toegevoegd worden, of algemeen zodat het op elke pagina zichtbaar is. Deze bevatten korte informatie.
2. KCC informatie voor een pagina. Deze is specifiek voor een pagina en kan veel meer informatie bevatten. Deze is dus geschikt voor uitgebreidere informatie voor het KCC, die betrekking heeft op de specifieke pagina.

KCC notities toevoegen

- Log in als gebruiker met een KCC editor rol.

- Ga naar inhoud > KCC > KCC notities.

- Klik op de knop “KCC notitie toevoegen”.

- Let op: Laat het referentie veld LEEG, als de mededeling zichtbaar moet zijn op ALLE pagina's. Type bij het veld KCC-referentie de titel van een pagina, en klik zodra je de juiste pagina ziet op de naam om hem te selecteren.

- De tekst-editor werkt hetzelfde als bij de andere inhoudstypen.

Geeltjes zijn bedoelt voor korte informatie.

KCC informatie

KCC informatie is bedoelt om uitgebreide informatie toe te voegen aan een pagina die niet zichtbaar is voor de burgers, maar wel voor een gebruiker met de KCC-rol.

Je voegt deze informatie toe, door naar de tab KCC informatie bewerken te gaan.

Een KCC-medewerker kan de informatie bekijken door naar de tab KCC informatie weergeven te gaan. De inhoud van de pagina wordt dan vervangen door de inhoud van de KCC-informatie. Om weer terug te gaan naar de “normale” pagina, moet de medewerker op de tab Weergeven klikken.

KCC Formulieren

Een KCC medewerker ziet in de rechterzijbalk een tweetal formulieren:

  • “Stuur een link naar deze pagina”, hiermee kan door het invullen van een emailadres direct een link naar de betreffende pagina gemaild worden naar de burger, bijvoorbeeld een pagina waar de gevraagde informatie gevonden kan worden of een webform pagina waarop direct informatie aangevraagd kan worden.
  • “Suggestie om de pagina te verbeteren”, dit is een meer interne functionaliteit, waarbij in een tekstvlak een suggestie voor de pagina kan worden ingevoerd, die vervolgens naar een intern emailadres gestuurd wordt zodat dit verwerkt kan worden.

KCC formulieren aanpassen

De instellingen van de KCC emails (suggestie en email deze link) kunnen door functioneel beheerders worden aangepast via *DvG > General settings > KCC* met tokens

Voorbeeld van inhoud voor het kcc e-mail link formulier

Een medewerker van het Contactplein van de gemeente NAAM heeft u een link gestuurd naar de pagina [current-page:title].

[current-page:url]

[site:name]

Voorbeeld van inhoud in het Suggestielink formulier:

Beste collega,

Ik heb onderstaande verbetersuggestie voor de pagina [current-page:title].

[webform_submission:values]

Webadres: [current-page:url]

Gebruikersnaam indiener: [current-user:display-name]

Wie kan wat zien of bewerken?

* Als KCC medewerker zijn de 'geeltjes' links te zien, en de formulieren te versturen voor links en suggesties. Een gebruiker met alleen de KCC rol, heeft geen toegang tot de overige inhoud van het CMS, * Als KCC editor kan je geeltjes toevoegen, KCC informatie toevoegen/bewerken. Deze zijn te vinden bij de inhoud van het CMS. Als de gebruiker alleen de KCCeditor rol heeft, kan deze alleen KCC notities en informatie bewerken. * Een gebruiker met zowel de KCC als de KCC editor rol, kan geeltjes en informatie aanmaken, bewerken, zien en gebruiken.

kcc.txt · Laatst gewijzigd: 10/08/2022 16:54 door Mirjam Broekema